TILL CHATTEN!

Öppen tisdagar

kl. 18:30-21:00

Mer info

TILL CHATTEN!

Öppen tisdagar

kl. 18:30-21:00

Mer info

Vad tycker du om oss?

Svara på vår enkät!

Det tar bara några minuter

Juventas Ungdomsjour på Snapchat

SNAPCHAT

pekar mot snapchat

Engagera dig – Jourtjej

Bli Jourtjej


 

Sveriges tjej- och ungdomsjourer är den största stödaktören för unga på nätet. Våra chattar är öppna sju dagar i veckan för att ge stöd och pepp till unga över hela landet som pratar med oss. Juventas systrar, det stödben inom Juventas ungdomsjour som bedriver verksamhet riktad mot unga tjejer, har chatt på tisdagar mellan klockan 18.30-21.00. Vill du bli jourtjej hos oss?

Vi söker dig som är bra på att lyssna, identifierar dig som tjej/kvinna och mellan 18-40 år. Du behöver inga särskilda förkunskaper, det viktigaste är att du har intresse av att fungera som medmänniska för unga tjejer som behöver stöd och pepp i sin livssituation. Hos oss får du utbildning, handledning, spännande föreläsningar och en fin volontärsgemenskap!

För att bli jourtjej är det obligatoriskt att genomgå vår volontärutbildning. Utbildningen hålls på ungdomsjourens kontor och är upplagd på två helger. Utbildningen är till för att förbereda dig på att vara jourtjej och det är även vårt sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. I utbildningen ingår introduktion till ämnen som genus, makt och våld, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp och HBTQ samt bemötande och samtalsmetodik. Vi varvar teori och praktik, diskussioner, övningar och film.

Uppdraget som jourtjej sköts under tydliga ramar. Är du intresserad av att bli jourtjej så kallar vi dig på en intervju för att få veta mer om dig och för att du ska få veta mer om oss. Innan ditt uppdrag börjar ska du lämna ett utdrag från belastningsregistret och avge ett tystnadslöfte.

 

I vår är utbildningen förlagd under en helg och två kvällar följande datum och tider:

Onsdag 22/3 kl. 18-21

Lördag-söndag 25-26/3 kl. 10-16

Tisdag 28/3 kl. 18-21

 

Alla utbildningsdagar är obligatoriska, annars krävs kompletterande uppgifter. Maila oss några rader om vem du är, vad du sysslar med och hur det kommer sig att du vill bli jourtjej hos oss, så kallar vi dig till intervju!

Mail: info@juventasungdomsjour.se

Telefon: 08-550 680 60 / 070-310 28 44

 

Citat från Jourtjejer genom åren:

”Att vara Jourtjej är att utvecklas som människa, tycker jag. Under utbildningen har jag lärt känna mig själv mycket bättre. Som Jourtjej växer jag varje gång jag kan stötta en annan tjej, det känns så viktigt och härligt.”

”Att som tjej kunna stötta en annan tjej på ett opretentiöst och jämlikt sätt är stort. Kontakten med tjejer i chatt, mail och i tjejgrupper gör att jag lär mig massor om hur det är att vara tonåring i dag och det ger mig nya perspektiv.”

”Tjejjourernas verksamhet är en så genialt enkel idé som bevisligen behövs och fyller en viktig funktion och det är häftigt att få vara en del av tjejjoursrörelsen.”

”På vidareutbildningar och möten träffar jag andra tjejer som delar mitt engagemang för ett samhälle där tjejer och killar har samma möjligheter. Det är inte bara härligt att få nya kompisar bland andra ideellt engagerade tjejer, men också viktigt för mig att bli stärkt och inspirerad av andra.”


Juventas systrar tjejjour i Södertälje
Filmkväll med Juventas systrar

Filmkväll med Juventas systrar

Juventas systrar anordnar filmkvällar på biblioteket för unga tjejer under hösten. Kom och se på film med oss 29 december! <3

Läs mer!

Filmkväll med Juventas systrar

Filmkväll med Juventas systrar

Juventas systrar anordnar filmkvällar på biblioteket för unga tjejer under hösten. Kom och se på film med oss 1 december! <3

Läs mer!

Filmkväll med Juventas systrar

Filmkväll med Juventas systrar

Juventas systrar anordnar filmkvällar på biblioteket för unga tjejer under hösten. Kom och se på film med oss 3 november! <3

Läs mer!

Filmkväll med Juventas systrar

Juventas systrar anordnar filmkvällar på biblioteket för unga tjejer under hösten. Kom och se på film med oss 20 oktober! <3

Läs mer!